Tuesday, February 1, 2011

Hometown yang banjir part II


Hye hye hye.... entry ni bertujuan nak buat laporan je... sejak2 balik hometown ni i da jadik wartawan kaji cuaca plak...keh3

Baiklah, berikut adalah beberapa gambar yang sempat di snap oleh saya semasa bersiar2 bersama keluarga.. Tapi gambanye saya malas nak edit2... jadi qualitinya ta bape baik la...(zaman bila tah nak dapat pakai dslr)


Ni adalah hospital lama kat segamat..kesiaan

Akibat arus yg sangat laju, abes renyuk pintu kedai ni...

Nampak tak Nampak tak arus tu kan deras sangat


Part yang ni memang SENTAP sikit aty..sob3...lihat la landasan ketapi ni..abes batu2 yg support landasan tu dihanyutkan air...belobang2 dah landasan...sian ke saye tok leh balik kolumpo...

Kasihan penduduk di sekitar kawasan ni...sampai tegolek2 bekas nak bagi eletrik...kalau tak silap ni dekat ngan Giant segamat

Papan tanda pon tegolek...siaaaan

Dasat an??


Rasenye ni ag sadis sebab pagar mesjid pon roboh tegolek2 ditolak oleh arus...kasihan

Adik-adik ni saje je kan men2 kat situ sebab nak masuk dalam gambar...hihihi...bek2 dek kang kena gigit ikan kang

Jalan raya jadik rusak...kasihan saya telompat2 masa ayah pandu keta

Nampak tak tempat joging tu...hihihi...da tenggelam sket.. tapi ok lagi la daripada haritu

Sebenanye ini dah kira surut la daripada lepas2...


Apa apa pun kena ucapkan terima kasih kepada mereka-mereka yang telah banyak memberikan bantuan...

Encik Bomba


Encik Askar

dan...apa kaitannye ngan keta ni?

(Sebenanye dalam tu ada abam askar yang hensem...jadi saya snap keta dia aje...keh3)

Ha dah habes dah..tu aje... ha bila oram2 kat Bandar segamat dah lega, orang bahagian buluh kasap bersiap sedia lah ye... Sungai Segamat Mengalir ke Sungai Muar..

KBYE!!

2 comments:

  1. ala..jgnla mgalir ke sg muar.. den xsggup bnjr cm dolu2. pnt nk kemas uma.. =(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...